Το τραγούδι της ημέρας --- Black Sabbath - Die Young

Πάτα τον Dj για τη σελίδα του Hawk Radio Ή τσέκαρε απο κάτω του.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αναδρομή στα 90's... Pantera.

Οι Pantera ήταν ένα heavy metal συγκρότημα απο το Arlington του Texas.
Σχηματίστηκε απο τους αδερφούς Abbott δηλαδή τους Vinnie Paul (drums) και Dimebag Darrell (guitar) το 1981. Ο μπασίστας Rex Brown προστέθηκε αργότερα το 1981 με τον τραγουδιστή Terry Glaze.. Ψάχνοντας για καινούριο και πιο βαρύ ήχο, το συγκρότημα αντικατέστησε τον Glaze το 1987, με τον Phil Anselmo να παίρνει τα ηνία στα φωνητικά. Ο ήχος τους είχε κάποιες αλλαγές με το πέρασμα του χρόνου και χαρακτηριζόταν κυρίως ως βαρύ groove και thrash metal, βασικά μετά το Cowboys from Hell του 1990. Στο ξεκίνημα τους οι Pantera βρίσκονταν περισσότερο στο χώρο του glam και του heavy metal.

Ένταση άρχισε να δημιουργείται μεταξύ των μελών του συγκροτήματος όταν, το 1995, ήρθε στην επιφάνεια το πρόβλημα εθισμού του Phil Anselmo με την ηρωίνη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ηχογραφήσεις του "The Great Southern Trendkill", του 8ου άλμπουμ τους, να γίνουν χωριστά απο τα μέλη της μπάντας. Ο Anselmo ηχογράφησε τα φωνητικά μόνος του στα Trent Reznor's Nothing Studios στη Νέα Ορλεάνη ενώ οι Dimebag Darrell, Rex Brown και Vinnie Paul ηχογράφησαν τη μουσική στα Chasin Jason Studios στο Dallas του Texas.
Οι διαμάχες και η ένταση διατηρήθηκε για άλλα 7 χρόνια στη διάρκεια των οποίων οι Pantera κυκλοφόρησαν μόνο ένα άλμπουμ, το "Reinventing the Steel" το 2000, το οποίο ήταν το 9ο και τελευταίο άλμπουμ της μπάντας. Τελευταία live εμφάνιση όλων των μελών της μπάντας μαζί, ήταν στη Yokohama της Ιαπωνίας, στο Beast Feast στις 28 Αυγούστου του 2001. Οι αδερφοί Abbott διέλυσαν το συγκρότημα το 2003.

Η διάλυση του συγκροτήματος δεν ηρέμησε τα πνεύματα και η ένταση εξακολουθούσε να υπάρχει. Ένας πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε απο τις δυο πλευρές, τους Abbott και τον Anselmo - οι μεν ισχυρίζονταν πως προσπάθησαν να επικοινωνήσουν πολλές φορές με τον Anselmo για να ξανα-οργανώσουν τη μπάντα, ο δε ισχυρίζεται πως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Το 2004 βγήκε στη δημοσιότητα σε περιοδικό, ένα σχόλιο του Anselmo που φερόταν να είπε "Dimebag deserves to be beaten severely". Ο Anselmo ισχυρίζεται πως αυτό που είπε παραποιήθηκε. Ο Vinnie Paul όμως, λίγο μετά τη δολοφονία του αδερφού του, Dimebag Darrel, το 2004, ισχυρίστηκε πως άκουσε τα αρχεία αυτών που είπε ο Anselmo και πως είπε ακριβώς αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Μετά τη διάλυση των Pantera οι αδερφοί Abbott σχημάτισαν τους Damageplan. Στις 8 Δεκεμβρίου του 2004 οι Damageplan έπαιζαν live σε support του 1ου άλμπουμ τους, στην Alrosa Villa στο Columbus του Ohio. Πριν συμπηρώσουν ένα λεπτό, στο πρώτο τραγούδι της συναυλίας, ο 25χρονος πρωην πεζοναύτης Nathan Gale ανέβηκε στη σκηνή και πυροβόλησε και σκότωσε τον Dimebag Darrell. Σκότωσε επίσης τον 23χρονο Nathan Bray που παρακολουθούσε τη συναυλία, τον 29χρονο υπάλληλο του κλαμπ, Erin Halk και τον 40χρονο Jeff "Mayhem" Thompson, απο το προσωπικό ασφάλειας της μπάντας. Επίσης τραυμάτισε τον τεχνικό ντραμς των Pantera και των Damageplan, John "Kat" Brooks και τον tour manager των Damageplan, Chris Paluska.

Ο Gale ανέβηκε στη σκηνή λίγο αφού αποχώρησε ο σωματοφύλακας του Darrell και τον πυροβόλησε στο στήθος και στο πρόσωπο 5 φορές. Πέντε αστυνομικοί μπήκαν τότε απο την κύρια είσοδο του κλαμπ κατευθυνόμενοι προς τη σκηνή και ο Gale χρησιμοποίησε ως ανθρώπινη ασπίδα τον Brooks. Ο αστυνομικός James D. Niggemeyer μπήκε απο την πίσω είσοδο. Ο Gale δεν είδε τον Niggemeyer, έτσι, όταν ο Brooks μετακίνησε λίγο το κεφάλι του, ο Niggemeyer βρήκε στόχο και πυροβόλησε στο πρόσωπο τον Gale, σκοτώνοντας τον. Μέλος του ακροατηρίου και μια νοσοκόμα(και αυτή στο ακροατήριο) πήγαν σε βοήθεια του Darrell αλλά δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Στον Gale είχαν διαγνώσει σχιζοφρένεια λίγο καιρό πριν το συμβάν.

Cemetery Gates - Pantera (Cowboys From Hell, 1990)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Leave opinion..